Pot plati cazarea cu vouchere/tichete de vacanta?

Iata o intrebare care se iveste adeseori. Da, Vila BelleSeat Boutique Sinaia accepta la plata vouchere sau tichete de vacanta insa conditia este ca titularul sa fie prezent. Nu, nu se poate daca sunt ale mamei, ale tatalui, ale verisorului…si ei nu sunt prezenti. De ce?

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Unii oaspeti insista, altii se supara de-a dreptul cand ii refuz desi le explic cele de mai sus. Si de cate ori am auzit ” da’ am mai fost asa si ni s-au acceptat” !!

Pe de alta parte rezervarile realizate prin platforma online Booking.com nu pot fi platite altfel decat aratat in conditiile rezervarii si modalitatile de plata: numerar sau card. Nu, nu pot fi platite cu card/tichete de vacanta. Si se intampla sa primim rezervari pe Booking.com si apoi sa fim anuntati ca plata se va face cu vouchere de vacanta. Eu spun ca nu se poate si rog sa se anuleze rezervarea pe Booking.com pentru a nu se tine camera blocata.

Salut bine-venitele carduri de vacanta – le incasez repede ca orice alt card – si urasc tichetele de vacanta: hartiute de semnat, completat, avizat, parafat si stampilat, de asigurat la curierat si apoi de asteptat. O poezie care nu imi place:)

Cu tichete sau fara, ne asteptam oaspetii cu drag.

C.K.

Vila BelleSeat Boutique Sinaia