Sunt o rusine pentru HoReCa!

Tiii…sunt o rusine pentru HoReCa!

si

Na! Mi-am gasit Bacaul!

poveste cu Moncler si Mercedes

Sunt o rusine pentru HoReCa! Conform personajului Geaca Rosie.

Sunt o rusine pentru HoReCa pentru ca am impus respectarea regulilor, a legii, pentru ca nu m-am lasat folosita si injosita, pentur ca am impus respectarea conditiilor rezervarii si a spatiilor de cazare, pentru ca nezadarnicirea combaterii bolilor nu este pentru noi o simpla fraza.

Iata, scriu acest articol la 24h dupa intamplare, inca usor ingretosata.

Rezervare 4 camere va rog, 2 nopti, pentru un grup de oameni seriosi, varsta 45+, care vin doar pentru schi. Se confirma rezervarea, dupa ce titularul rezervarii a acceptat conditiile rezervarii.

Si nu sunt putine: Modalitate plata rezervare numerar sau card la check in. Fumatul este permis doar pe terase si balcoane. Nu sunt permise agapele si petrecerile private. Nu este permis ca oaspetii sa primeasca/foloseasca spatiul livingului sau al camerelor pentru primirea de vizitatori externi. Nu sunt acceptate animalutele de companie. In perioada de pandemie respectand rigorile legii: NU este permisa consumarea de alimente/bauturi in living, livingul fiind spatiu comun. Nu este permisa ocuparea livingului de mai mult de 6 persoane concomitent si nu pentru mai mult de 2h consecutiv, pentru a permite aerisirea si dezinfectarea spatiului. Va rugam sa respectati linistea incepand cu ora 22h.Va rugam frumos sa respectati capacitatea maxima de ocupare a camerelor, 2 pers in camerele duble si 3 pers in camerele family, indiferent de varsta. Masurile sanitare impuse de pandemie sunt aplicate si respectate cu strictete: oaspetii trebuie sa poarte masti in interiorul vilei in spatiile comune, chiar si copii. Oaspetii trebuie sa completeze fisele de cazare si declaratie Covid la sosire, inainte de check in si predarea camerelor.

Rezervate doar 4 camere.

Soseste grupul la 19:30 cu exceptia unei camere. La 23:15 grupul se intoarce de la restaurant, in formula completa cu tot cu oaspetii ultimei camere si in plus cu oaspeti de vizavi de la pensiunea vecina. Muzica, zgomot, distractie nevoie mare.

Imi fac aparitia – nu intr-un nor de sulf ci cu respectabila intentie de a face fisele de cazare pentru ultima camera, cei care nu au venit la check in pana in ora 20.

Cand colo…ce sa vezi! Livingul transformat in disco bar, bautura si bauturici, si intr-o camera lasata libera (obligatoriu conform HG 293/202) in cada in picioare, 3 femei din grupul de oaspeti! Imbracate.

Un domn le boteza cu o legatura de lavanda si tinand in brate un lavabou de decor de la etajul 2.

O bărbuță șumenita facea poze. Am invitat femeile sa iasa din cada – care e langa pat in camera aceea – si intreg grupul sa iasa din camera care nu le era desemnata. Am cerut politicos intreruperea petrecerii.

M-am retras. Nu de alta dar trebuia sa imi limpezesc privirea dupa privelistea femeilor in cada!

La 24:20 sunt nevoita din nou sa imi fac aparitia si reiterez rugamintea de a se opri muzica, de a se purta masca – niciuna din cele 8 persoane nu purta masca- solicit respectuos ca cele 2 persoane care nu imi erau oaspeti sa plece, toate ca parte a conditiilor rezervarii si a legislatiei in vigoare. Mai multe nu am mai avut ocazia sa exprim, caci bărbuța șumenita a declarat sus si tare ca vointa lui este sa se petreaca in living, ca nu il intereseaza regulile rezervarii, ca eu ce caut acolo si ca daca nu imi convine sa “ trec la camera”.

Si ca nu, nu vor purta masca. Si ca nu, nu vor inceta petrecerea. Ca ei de aceea au venit.

Spiritele s-au inflamat, al meu nu caci era treaz, au inceput invectivele, si am fost nevoita sa chem politia. Pentru prima data dupa 14 ani de activitate in turism am fost nevoita sa chem politia. Primii au venit doi jandarmi. Grupul de oaspeti tot fara masca. Apoi a venit si politia locala Sinaia. Mi-au placut.

Si am avut timp sa ii plac deoarece au stat cu mine si cu grupul imuabil de la orele 24:30 pana la 03:15! 

S-a intocmit procesul verbal. In tot acest timp consumul de bauturi-alcoolice a continuat, muzica s-a oprit insa la cererea domnului agent care intocmea procesul. Mastile au fost puse si purtate, nu mereu dar tot a fost mai bine.

Oaspetii: suparati tare ca in loc sa petreaca si sa continue atacul asupra celor 3 navete sticle vin – Vivat Purcari cu ocazia asta! li s-a stricat sejurul si trebuie sa stea cu politia.

O femeie – ma obstinez sa evit cuvantul “doamne”  mi-a comunicat ca sunt “o intelectuala frustrata”, alta ca sunt de-a dreptul rea, Geaca Rosie ca sunt “o rusine pentru HoReCa, ca bine ar fi sa va distruga astia cu covid-ul, ca vreti bani dar aveti tupeu, ca – de mila am mancat la terase ca sa aiba si HoReCa ce sa manace, sa va dau bani ba!”

Pe cand bărbuța șumenita, cea mai vocala, grosolana si nepoliticoasa voce din tot grupul emana multiple si repetate jigniri si amenintari. O sa vad eu ce imi face el, ma inchide el, ma cumpara el, aha….firma e pe sector 5, ei.. o sa vad eu ce mi se intampla, imi arata el mie etc.”

Culminand cu informarea politistilor ca dupa plecarea lor “face el o swingareala cu noi” si cu o injuratura pe care nu o pot reproduce aici. Temand un astfel de scenariu politia a ramas cu mine.

Tributara educatiei mele si pregatirii profesionale nu am ripostat nicio clipa. Am rezistat eroic alaturi de reprezentatii politiei pana cand oaspetii recalcitranti s-au retras in camere. A doua zi au facut check out. Nu insa inainte ca bărbuța inca șumenita sa comenteze sus si tare ca “astia trebuiau batuti bine si sa ii insir pe aici”.

Absolut toate conditiile rezervarii si chiar si cerintele legii privind combaterea Covid-19 au fost incalcate de acest grup.

Si pentru ca eu nu m-am lasat intimidata, pentru ca in fata amenintarilor nu am scheunat supusa (permiteti o paranteza: daca o exista vreo institutie a statului, fie ANAF Sect 5, fie Protectia Consumatorilor fie vreo alta din cele mult laudate pile ale bărbuței șumenite, care chipurile vor veni si imi vor face rau si ma vor inchide la ordinul bărbuței atunci inseamna ca pot sa imi pierd linistita respectul si increderea in institutiile metionate) pentru ca nu am acceptat ca spatiul comun al unitatii de cazare sa fie transformat in bar, pentru ca am cerut si am impus respectarea legii, pentru ca nu am raspuns injuriilor, pentru ca imi respect oaspetii, locul de munca, spatiul de cazare, cuvantul, pentru ca nu mi-a fost frica desi sunt femeie si nu mai povestesc aici despre remarcile sexiste , pentru toate astea sunt o rusine pentru HoReCa.

Clientul nostru nu e stapanul nostru!

HORECA nu este cersetoare!

Cei care presteaza servicii nu ling pantofii!

 Multumesc si pe aceasta cale reprezentatilor Politiei Sinaia si Jandarmeriei.